Followers

Tuesday, November 24, 2009

Bye Bye Vietnam

8th November 2009, Sunday
Finally, today we'll be going back to Malaysia...setelah penat menjelajah bumi Vietnam, and suffer from eating their food, kebingungan dengan matawang juta juta mereka.
hari ni morning call setengah jam lebih awal..and we had breakfast as usual at the hotel, and as usual, inilah menu rutin breakfast aku!


cuma kali ni ada cinnamon roll, bukan aku makan pun...ntah ntah semalam punya uhuhu
sementara menunggu bus bertolak, sempat lagi si penjual bagi tu menyerbu aku, kali ni aku beli yang ni pulak. Ini pun jualan penghabisan stok
hari ni basically tiada apa aktiviti pun, memang straight away pergi airport cos our flight etd 1030am. So otw to the airport aku sempat mensnap beberapa bijik pemandangan yang aku ingin share to the readers ;)
Orang Vietnam ni suka mengopi, so everywhere you can see kedai kopi yang macam ni
see the chair? ha memang sekali mengopi berjam jam lah diorang duduk di sana..tiada siapa mau larang...wah how relaxing
kalau tidak pun, adalah jugak warung kopi begini, but this one illegal lah..kerusi memang comel comel, sebab orang Vietnam pun kerdil semuanya
selain itu, you can also find warong warong Vietnamese Noodle yang berupa gini. Diorang kan femes dgn meatballs noodle
actually this warong located next to my hotel ahah
ok, sampai airport Saigon
kali ni pun we're flying with Vietnam Airlines




before that aku terjumpa this signboard di airport diorang. hmmm funny and straigt to the point


di sinilah kau tengok semua orang happy gila cos lepas ni boleh makan sedap sedap di Mesia tanpa berfikiran was was..lagipun diorang ni heppy cos masing masing punya beg sudah beranak. Including mine!


see, told ya, masa mula mula pergi tu masing masing bawak diri, but then after that semuanya sudah bermesra mesra an

my meal, hasil pergaduhan aku dgn steward. Adalah kes dan drama telah dilakukan untuk aku mendapatkan meal ini. Punca, muka cina dan nama yang confusing, membuatkan aku tidak dapat request for special meal untuk muslim. Tapi hasil experience aku in collection membuatkan aku menang demi menuntut hak aku! hahahah
Bye bye Vietnam, aku tidak mau datang lagi......


1 comment:

  1. wakakakakaka.... tidak mau dtg??? hahahhaha...

    ReplyDelete